Wij doen…

Stichting Bag to Happiness wil kinderen, die lijden aan de gevolgen van oorlog, ernstige ziektes, armoede en andere traumatische ervaringen, verblijden met een rugtas vol speelgoed en schoolspullen. Dit wordt gedaan door een materiële en immateriële bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van deze kinderen.

Naast de materiele bagage (rugtas), hebben de kinderen behoefte aan bescherming en psychosociale hulpverlening op lange termijn en toegang tot onderwijs. Stichting Bag to Happiness wil hierin ook een actieve rol spelen.  Als de mogelijkheden dat toelaten proberen wij ook te voorzien in kleding en overige primaire behoeften.

De inhoud van de rugtassen wordt vanuit pedagogisch oogpunt selectief samengesteld.
Wij leggen nadruk op de educatieve en creatieve  ontwikkeling van het kind en de psychologische impact.

  • Educatief 
    Stichting Bag to Happiness geeft kinderen die door een moeilijke periode gaan, een duwtje in de rug. Dit doen zij door het geven van rugtassen aan meisjes en jongens, in verschillende leeftijdscategorieën met daarin o.a. (studie)boeken, denkspellen en schoolspullen.
  • Spel en Creativiteit 
    De rugtas bevat ook speelgoed en hobbymaterialen zoals een voetbal, stiften, pop, tekenschrift, lego, knuffelbeer of een dagboek. Met de bewuste speelgoedkeuze hoopt de stichting dat de kinderen deze ingrijpende ervaringen beter kunnen verwerken.
  • Psychologische impact:
    Kinderen in moeilijke omstandigheden voelen zich meestal alleen.  Vertrouwen en hoop zijn hierbij de basis om de ontwikkeling van deze kinderen voort te zetten. Met het rugtassenproject wil stichting Bag to Happiness kinderen hoop en vertrouwen geven en hen steunen en stimuleren in hun ontwikkeling.