UPDATE

In januari 2019 hebben wij ruim 1200 tassen uitgedeeld in Araromi. Het project hier loopt nog omdat er enkele kinderen niet aanwezig waren tijdens het uitdelen. Wij zorgen er de komende tijd voor dat ook zij een rugtas zullen ontvangen.

————————————————————————————————————————————————————

Begin 2019 vertrekt Stichting Bag to Happiness voor het tassenproject naar Nigeria. Zo’n 200 kilometer van de hoofdstad Lagos ligt hier de omgeving Araromi. In deze omgeving staan negen scholen. Acht van deze scholen (basis- en middelbare scholen) zijn van de overheid. De laatste school is een priveschool die door lokale bewoners is opgericht.

Momenteel woont de mede-oprichter van Stichting Bag to Happiness in Nigeria en zij is langs de scholen geweest. Op alle drie de scholen is momenteel een groot tekort aan van alles. De kinderen hebben geen tassen, schoolboeken of speelgoed. Maar ook in de scholen zelf ontbreekt aan van alles. Zo zijn er geen goede meubels (tafels of stoelen). Ook hebben de scholen niet genoeg lesboeken voor alle kinderen. Alleen de lerares heeft een lesboek. Lesboeken in Nigeria kosten zo ongeveer 3 euro per stuk.

We posten hierboven enkele foto’s die gemaakt zijn tijdens het bezoek aan een drietal van deze scholen. Hieruit komt duidelijk naar voren dat de kinderen een goedgevulde rugtas goed kunnen gebruiken. Zij nemen hun schrift nu mee in een plastic tas. Ook is te zien hoe sommige kinderen op gebroken stoelen of krukken zitten.Aan de hand van het bedrag aan donaties dat wij binnenhalen, hoopt Stichting Bag to Happiness zoveel mogelijk kinderen te voorzien van een gevulde rugtas en hopelijk kunnen we aan de scholen zelf ook wat benodigde spullen doneren.